Language

Pharmamiles web sitesine hoşgeldiniz...

PHARMAMILESDUYURULAR

2017 Türkiye İlaç Raporu sektöre dair çarpıcı sonuçlar ortaya koydu


Geçtiğimiz günlerde CPhI İstanbul tarafından, QuintilesIMS Türkiye'nin desteğiyle hazırlanan 2017 Türkiye İlaç Sektörü Raporu açıklandı. Rapora göre, Türkiye ilaç pazarı geçtiğimiz yıl 2015 yılına kıyasla yüzde 17 büyüdü ve 2016 yılında Türkiye'de 2 milyar kutu ilaç satışı gerçekleşti. İlaç pazarı son 5 yılda yıllık bazda yüzde 12 büyürken, 2020 yılında Türkiye'nin dünyanın 14'üncü en büyük ilaç pazarı olacağı öngörüsü tüm sektörü heyecanlandırdı.

Latin Amerika gibi ülkelerde sektörde bir yavaşlama söz konusu olduğunu belirten raporda, Türkiye'de beklenen çift haneli büyümelerde, nüfus yaşlanması, ilaca erişimin kolaylaşması, sağlık politikalarında yaşanan gelişmeler gibi etkilerin katkısı vurgulandı.

Ağrı grubu, Türkiye ilaç pazarında bir önceki yıla göre yüzde 21 büyüme ile en büyük tedavi alanı oldu. 1 milyon 646 bin liralık pazar değeriyle birinci sırada yer alan ağrı kesicileri, 1 milyon 435 bin lira ile antibakteriyeller takip etti. Ayrıca onkoloji ilaç pazarı da yüzde 10 büyüme kaydederken, onkolojik ilaçlar değer ölçeğinde 1,4 milyar liraya ulaştı. Toplam satışlardaki payı yüzde 7 oranında düşmesine rağmen onkolojik ilaç pazarı bir önceki yıla oranla yüzde 10 büyüdü ve bu büyüme oranları önümüzdeki 5 yıl içerisinde onkolojinin en hızlı büyüyen tedavi alanı olacağını gösteriyor.

https://issuu.com/pharmaturkey/docs/pharma-mart-nisan-17